Nyx - Home

Nyx: „Going On“ song stream

Nyx - Home

V roce 2015 už ženy v extrémním metalu nejsou nějakou nevídanou raritou, přesto jsou v podobných žánrech stále suverénně v menšině. A co se týče extrémně metalových skupin, jejichž sestavu tvoří jenom ženy, těch skutečně mnoho není.

Pár jich ale přece jenom je a mezi takové patří i německé duo Nyx, v němž hrají Blitz (bicí, zpěv) a Vinterbarn (kytara, zpěv). Holky kapelu sice založily už v roce 2011, ale je to až letošní rok, kdy dojde k vydání jejich dlouhohrajícího debutu s názvem „Home“. Ten byl natočen v Blackout Studio (Enthroned, Corpus Christii, Emptiness, Lvcifyre) pod dohledem Phorgatha (Enthroned).

Nyx o svém debutu prohlásily: „Celé album je koncepční práce. Tvorba textů, hudby i vizuální stránky byly vnímány jako jeden celek a jednotlivě by nemohly fungovat. Během celého procesu, od první noty až po závěrečné úpravy, jsme zůstávaly otevřené hledání nových cest. Phorgath (Enthroned) a jeho skvělý zapálený tým byli tou nejlepší volbou pro zhmotnění našich představ. (A vzhledem k tomu, že o své hudbě nepřemýšlíme v rámci žánrů a že máme neobvyklou skladbu sestavy, přijímáme za svou odlišnost, abychom samy sebe nemusely omezovat.)“

„Home“ vyjde 30. října u polských Agonia Records jako CD a digitální download (předobjednávat můžete zde). Už první ukázky naznačily, že se bude jednat o zajímavý poslech, o čemž se můžete znovu přesvědčit s další skladbou, již si můžete pustit v Soundcloud přehrávači níže.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.